"Ükskõik missugune tegevus Eestis,  mis väljendub selles, et otsida ühisosa ja konstruktiivset  läbisaamist erinevate rahvuste vahel, siis tuletan meelde, et Keskerakond on selles osas olnud kogu aeg olnud eeskõneleja," rääkis Ratas Delfile.  

"Sageli on küll sisepoliitiliselt meid hukka mõistetud, aga ma pean seda tegevust õigeks, sest ükskõik mis keelt Eestis elavad inimesed kõnelevad, see ongi Eesti rahvas. Kui sellist tegevust  tuleb ühiskonnas juurde, siis on see ainult tervitatav," arvas Jüri Ratas. 

Ta ei näe sotside ja Vene Erakonna koostöös Keskerakonnale mingit ohtu. "Pigem ma näen, et sellist dialoogi on meil kahjuks vähem kui rohkem. Kui seda keegi veel teeb, siis pole see halb."

Vene Erakonna juhatus arutas hiljutist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üleskutset mitte-eestlastest kodanikele ja otsustas algatust toetada. Erakond tegi seetõttu ettepaneku alustada parteidevahelisi konsultatsioone, kus teemaks on kogukondade vastasseisu ületamine ning ühiskonna konsolideerimine, et luua kõikidele Eesti elanikele sõltumata nende rahvusest ja emakeelest paremad võimalused ühiskondlikus ning poliitilises elus osalemiseks.

Sotside ja VEE esimene kohtumine toimus sel esmaspäeval ning täna oli erakondadel juba teine kohtumine.