“Ootasime, et käesoleva aasta sündmuste valguses ja pärast korduvat linnavalitsejate tähelepanu juhtimist lasteaiaprobleemidele suurendab linn oluliselt omapoolset rahastamist Tallinna lasteaedadele," ütles MTÜ Kodaniku Hääl juhatuse liige Tarmo Treimann.

"Seda veel eriti selles valguses, et linna rahanduskomisjoni istungil vastas Arvo Sarapuu Mähe Seltsi esindaja Erik Vesti küsimusele, et kas linn lisab 7 miljonit sellele eelarvereale, kus 2011. aastal on kirjas lasteaedade investeeringuteks 128 000, selgehäälselt: Jah!"

"Tegelikkus on aga selline, et linnaeelarvelistest vahenditest jätkub neile vaid 1,8 miljonit eurot, ülejäänu tuleb PPP-projektidest ja saastekvootidega müügist,” lisas Treimann.

“Eelnevale tuginedes ei saa väita, et linn oleks oma prioriteedid kuidagi ümber vaadanud, pigem korjatakse lisaraha erasektorist ja lastevanemate rahakotist kui eraldatakse raha oma eelarvevahenditest, mille eest eelistatakse pigem kütta tühja Linnahalli, püstitada purskkaevusid ja pidada sihtasutust Tallinn 2011 millegipärast üleval ka aastal 2012, kuigi kultuuriaasta on siis lõppenud,” ütles Treimann.

Linnavolikogu rahanduskomisjoni esimees Toomas Vitsut põhjendas 31. oktoobri rahanduskomisjoni istungil vastuseisu kodanike esitatud eelnõule sellega, et eelnõu esitanud 3882 tallinlase poolt soovitud täiendavad 1,9 miljonit lasteaedade remondiks ja soetusteks on kõigest “tilk kerisele”. 3. novembril hääletas Tallinna linnavolikogu koalitsioon eelnõu vastu.