Möödunud nädalal pöördus hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3423 inimest, neist üle poole olid lapsed, teatas terviseamet.

Võrreldes eelneva nädalaga suurenes arsti poole pöördunute arv üheksa protsendi võrra, kuid samas jääb see arv umbes 27 protsendiga alla varasemate aastate sama perioodi tavatasemele.

Haigestumine nii ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kui ka gripitaolistesse haigustesse püsib stabiilsel tasemel, ühtegi gripiviirust laboratoorselt ei kinnitatud.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti eelmisel nädalal 80 korral, juurdekasv oli eelmise nädalaga võrreldes 23 protsenti. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 5-aastased lapsed, kuigi sama vanusrühma haigestumus vähenes 23 protsenti.

Haigestumine kasvas 5-14-aastaste seas 42 protsenti, täiskasvanute hulgas 50 protsenti ning vanemaealiste haigestunute hulgas üle 37 protsendi.

Sentinelsüsteemi andmetel hinnatakse gripi ja gripilaadsete haiguste haigestumuse intensiivsust madalaks.

Muudest viirustest suurenes laboratoorselt kinnitatud paragripi- ja RS-viiruse proovid. Domineerivat viirust ei ole veel võimalik määrata, kuna positiivsete proovide arv on selleks liiga väike.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides.