Kohus ei rahuldanud Õhtulehe kaebust Harju maakohtus juunis ERRi kasuks langetatud otsusele, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR-i uudisteportaalile.

Suvel kohustas maakohus Õhtulehte lehe veebiväljaandest eemaldama artikli "Kes ja kuidas pääseb ETV (spordi)ekraanile?", milles ajaleht vahendas reketloni liidu juhatuse liikme Priit Toomjõe sõnu, et Anu Säärits küsis tema alaliidu noorsportlaste tulemuste kajastamise eest "meelehead".

ERRi õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa sõnul tuvastas kohus, et Säärits ei ole rahvusringhäälingu töötajana midagi sellist alaliidu juhilt küsinud. Kuuskemaa sõnutsi leidis kohus, et lugejad tajusid sõna "meelehea" pistise või altkäemaksuga samas tähenduses ning see kahjustas ERRi mainet.

"Kuna Õhtuleht ei tõendanud avaldatud väidete õigsust, siis on väited valed ja Õhtuleht peab avaldatud ebaõiged andmed ümber lükkama," märkis Kuuskemaa. Õhtuleht pidi avaldama paberlehes ja veebilehel väidet ümberlükkavad teated ning tasuma 80 protsendi ulatuses ERRi menetluskulud.