Sel nädalal võttis keskerakondlasest Pirita linnaosa vanem Tiit Terik linnamajanduskomisjoni koosolekul seisukoha, et Pirita Majandusgümnaasium võiks muutuda põhikooliks, kuna linnaosas on puudu põhikoolikohti ning gümnaasiumi osa on alarahvastatud. Teriku väitel on seda teemat arutatud ka gümnaasiumi direktoriga, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

Reformierakondlasest linnavoliniku Mati Lukase sõnul läheneb linnosavanem probleemile valest otsast. „Selle asemel, et minna lihtsamat ehk sulgemise teed, peaks pilgud pöörama hoopis sellele, kuidas muuta kooli gümnaasiumiosa atraktiivsemaks ja tugevamaks. Vastupidiselt paljudele piirkondadele üle Eesti, on elanike arv Pirita linnaosas tempokalt kasvamas,” sõnas Lukas.

Linnavoliniku ja Reformierakonna Pirita piirkonna juhi Kaupo Nõlvaku sõnul oli linnaosavanema sõnavõtt šokeeriv, kuid mitte üllatav. „ Pirita linnaosavalitsus pole aastaid tegelenud haridusvaldkonna arendamisega, mille ilmekaks näiteks on Pirital elavate esimesse klassi minevate laste suunamine Lasnamäe koolidesse. Keskerakondlikku käitumismustrit ilmestab ka asjaolu, et kooli hoolekogust eemaldati halduskogu opositsiooni esindaja ning asendati see linnaosavanema endaga,” rõhutas Nõlvak.

„Oleme veendunud, et Pirita Majandusgümnaasiumil on piisavalt potentsiaali, et kuuluda Tallinna parimate koolide hulka. Kindlasti on paljud Pirita elanikud valmis nõu ja jõuga appi tulema, et leida gümnaasiumi arendamiseks parimad lahendused,“ lisas Nõlvak.