Selline otsus jääb osadele volikogu liikmetele aga arusaamatuks. "Uus struktuurimuudatus on ju finantsiliselt kallutatud. Vallavanem saab nüüd süüdimatult määrata preemiaid oma suva järgi," ütles Keila vallavolikogu liige Kalle Ollema Delfile.

Endine volikgu revisjonikomisjoni esimees Ollema lisas, et sisuliselt on nüüd vallavanema käsutuse peaaegu 100 000 euro suurune fond, mida ta preemiateks jagada saab."Samas oli viimane eelarve aga umbes 250 000 euroga meil defitsiidis."

Vallavolikogu liikmele jääb ka arusaamatuks, et miks sellinne muudatus üldse tehti ning kust eelarverealt preemiateks minev summa võetakse. Istungil esitatud arupärimisele vastas Ollema sõnul vallavanem Kalev Laast "vaid tagasihoidliku kobinaga".

Konkreetseid vastuseid samadele küsimustele ei õnnestunud ka Delfil saada. "Ühesõnaga senikehtinud määrus nägi ette, et volikogu määrab tasud ja toetused palgalistele vallavalitsuse liikmetele, kuid viimaseid uuendatud struktuur enam ette ei näe," ütles Keila vallavanem Kalev Laast.

Laast selgitas, et võimalus ametnikele puhkuse- ja jõulutoetust maksta on Keila vallavalitsuse palgakorralduses aastaid olemas olnud ning seda on alati rakendatud vastutustundlikult ja eelarveliste vahenditega kooskõlas, eesmärgiga motiveerida ametnikke.

"Sel eelarveaastal ei ole võimalik lisatasude maksmist kindlasti rakendada, kuna aasta jooksul on erinevate sisseostetud konsultatsiooniteenustega põhjustatud valla eelarves põhjendamatult oluline ülekulu. See, kas tasusid on võimalik maksta tuleval aastal, selgub 2012. aasta eelarve koostamise käigus."