Lendurid vabastati nendel tingimustel, mida nõudis prokurör. Neile määrati karistuseks 2,5 aastat vabadusekaotust salakaubavedamise ja 1,5 aastat Tadžikistani riigipiiririkkumise eest. Karistuste liitmise teel jäi karistuseks 2,5 aastat ja 14 päeva vabadusekaotust. Mõlemad piloodid lasti aga otse kohtusaalist vabadusse seoses sellega, et nad on juba pool aastat vahi all olnud ning neile kehtestati amnestia, teatab RIA Novosti.

Pärast vabastamist viidi mõlemad lendurid Tadžikistani pealinna Dušanbesse.

Sadovnitši ja Rudenko vahistati märtsis ning mõisteti vangi 8. novembril. Moskva väitis, et süüdistused salakaubaveos ja ebaseaduslikus piiriületamises olid poliitiliselt motiveeritud ning deporteeris mitusada Tadžikistani võõrtöölist.

Üle poole vaese Tadžikistani sisemajanduse koguproduktist moodustab raha, mida Venemaal töötavad tadžikid koju saadavad.

Tadžikistani prokurör Azim Azimov, kes varem ütles, et karistus on liiga karm, palus kohtul teisipäeval vähendada selle pikkust kahele ja poolele aastale. Ta tegi ettepaneku, et piloodid vabastataks amnestiaga 1. detsembril, sest nad on juba kuus kuud vahi all olnud.

Pilootide saatust arutas pärast süüdi mõistmist kolm korda Venemaa suursaadik Tadžikistanis, sealjuures kaks korda president Emomali Rahmoniga ja üks kord Tadžikistani välisministeeriumi juhtkonnaga.