Koos pataljoni kaitseväelastega marssisid Filtri teelt Raua tänavale 21. kooli trummarid. Lahingu mälestuskivile asetasid pärjad pataljoni ülem kolonelleitnant Andres Hairk ja 21. kooli õpilasomavalitsuse president Johannes Horm.

Kolonelleitnant Hairk meenutas oma kõnes 1940. aasta 21. juuni hilisõhtul aset leidnud Raua tänava lahingut, kui kooli paigutatud sideväelased astusid vastu relvastatud riigipöörajate rünnakule. Lahingus langes kaks Eesti sõdurit, kaotusi kandis ka vastaspool.

"Kuigi sideväeosad tavaliselt otsesesse lahingusse vastasega ei satu, näitas 150 sideväelase teguviis, et nad olid valmis kaitsma oma riiki ja väärikust," ütles Hairk. Ta kinnitas, et lahingus langenud nooremseersant Aleksei Männik ja reamees Johannes Mandre ohverdasid oma elu täites tõotust, mille olid andnud Eesti riigile. "Tänu neile meestele saame öelda, et 1940. aasta hääletu alistumine ei olnudki nii hääletu."

Sideväelaste ja riigipöörajate vahel peetud tulevahetus oli ainuke Eesti Kaitseväe väeosa peetud lahing Teises maailmasõjas.

Sidepataljoni sünnipäevaks loetakse 21. novembrit 1918, mil vastloodud Eesti sõjaväe juurde asutati Inseneripataljon ja selle juurde Tallinna Traadita Telegraafi jaam.

Lisaks staabi- ja sidepataljonile tähistavad täna aastapäeva merevägi, kaitseväe logistikakeskus ja lääne kaitseringkond.