Leedu kaitseministeeriumi teatel rakendatakse kümnendat korda Balti riikides toimuvatel õppustel kaht neljast Taani õhujõudude hävitajast, mis täidavad praegu õhupolitsei missiooni, samuti Leedu õhujõudude ründelennuk L-39 ja helikopter Mi-8, kaks USA õhujõudude hävitajat F-15, kolm Poola hävitajat Mig-29 ning USA õhujõudude tankerlennuk KS-135, vahendas BNS.

Esmaspäeval ja teisipäeval toimuvatel õppustel osalevaid lennukeid juhitakse Kaunase lähistel Karmėlavas asuvast juhtimis- ja teavituskeskusest, Saksamaal asuvast õhuoperatsioonide keskusest ning Hollandi lennujuhtide poolt, kes treeningu ajaks Karmėlavasse sõidavad.

„Lennukid osalevad treeningus, mille käigus imiteeritakse õhulahingut, side kaotamist, lennukite ülevõtmist ning hädamaandumist Vilniuse lennujaamas, öeldi kaitseministeeriumi teates, mille kohaselt toimuvad õppused ka Leedu Rukla polügooni kohal.

Leedu õhujõudude ülema Edvardas Mažeikise sõnul annab ühistreening võimaluse demonstreerida Balti riikide ja NATO partnerite ühtsust. Leedu kaitseministeerium osutas, et õppustega demonstreerib NATO kollektiivse julgeoleku tagamisel võetud kohustuste täitmist.