Materjalidest järeldub, et Ušakovs andis noorsookonverentsi korraldamisest aru Venemaa diplomaadile Aleksandr Hapilovile, kes saadeti 2009. aastal nähtavasti spionaažis kahtlustatuna Lätist välja, vahendab Läti Delfi.

Intervjuus telekanalile LNT ütles Ušakovs: „Kui ma ei eksi, oli see 2008. või 2009. aastal, kui toimus noorsookonverents, mille korraldas üks noorteorganisatsioon ja mida ametlikult toetas ka Venemaa saatkond. Noorteorganisatsioon korraldas siis üritusi ka USA saatkonna toetusel ja kellelgi polnud sellega kunagi probleemi.“

Vastates küsimusele, miks oli ikkagi vaja kirjutada aruanne Venemaa saatkonnale, küsis Ušakovs vastu: „Kellele ma aru andsin?“ Kui ajakirjanik täpsustas, et poliitik andis ilmselgelt aru Halipovile, kordas Ušakovs, et saatkond toetas konverentsi läbiviimist. Seejärel aga lisas: „Mul on raske mõnedes portaalides avaldatud kirjade kohta hinnangut anda.“

Väljaanne Pietiek.com teatas, et mõned meediakanalid said oma käsutusse elektroonilise materjali, mis koosneb tuhandest kirjast.

Materjalist selgub, et 2008. aasta detsembris saatis Ušakovs aadressil rusembas@delfi.lv kirja märkega „A. Halipovile“. Dokumentide hulgas oli ka konverentsi eelarve. Novembris saatis Ušakovs samalaadse sisuga materjalid – eelarved 15 700 ja 16 300 eurole. Mõnede meediaväljaannete arvates näitavad avaldatud materjalid, et Ušakovs püüdis saada Venemaa saatkonnast raha oma erakonnaga Üksmeele Keskus seotud organisatsiooni Nam Po Puti ürituste jaoks. Ametlikult sai organisatsioon 2009. aastal annetustena vaid 135 latti (193 eurot).

Ušakovs teatas, et informatsiooni vargus isiklikust elektroonilisest postkastist on kuritegu. Lisaks sellele on internetis avaldatud mitte ainult ehtsad, vaid ka võltsitud kirjad, mis on samuti kuritegu. „Ma loodan, et lähimal ajal ei avaldata minu kirju bin Ladenile, milles ma seimiliikmena avaldan Läti sõjasaladusi või Riia linnapeana salajast informatsiooni pealinna veevärgi kohta,“ ütles Ušakovs, lisades, et kavatseb pöörduda õiguskaitseorganite poole.