Lisaks vaktsineerimisele tuleb Kruuse hinnangul jätkata pideva kampaaniaga, teatas Viljandi maavalitsus.

Esialgsed läbirääkimised käivad maavalitsusel ravimifirmaga, kes on nõus teatud tingimustel kampaaniaga ühinema ning pakkuma strateegiliselt olulistele sihtgruppidele, nagu Viljandimaa kooli- ja lasteaiaõpetajatele soodsat vaktsineerimisvõimalust.

Kruuse sõnul on loomulik, et tegu saab olla ainult vabatahtliku aktsiooniga ning parim lahendus sünnib koostöös sihtasutus Viljandi haigla ning terviseametiga. „Kahjuks unustame sageli, et meie tervisest enamiku osa moodustab meie n-ö omavastutus. Me ei saa oodata ja loota, et meie tervisega seonduv oleks vaid kellegi teise hool ning meie jaoks päris tasuta,“ sõnas Kruuse.

„Igal juhul lähinädalatel selguvad läbirääkimiste tulemused ning siis anname võimalusest teada,“ lisas ta. „Seni tuleb kõigil hoolega käsi pesta, nagu ikka.“

Viljandimaal on praegu kokku registreeritud 86 kollatõve haigusjuhtu, millest 13 on lisandunud paari viimase nädala jooksul. Eelmisel nädalal lisandus Viljandimaal üheksa haigestunut, kuid enne seda ehk möödunud teisipäevase seisuga oli Eestis tänavu kokku registreeritud 103 haigusjuhtu.