"Kreeka ja Eesti SKT erinevus on tegelikult üsna väike, kuid Eesti keskmine palk on 10 protsenti väiksem kui Kreeka miinimumpalk," ütles president reedel Dagens Industris ilmunud intervjuus.

Ilves rääkis ajalehel, et Eestis makstakse makse. Sellest tsitaadist sai ka intervjuu pealkirja.

"Oleme teinud maksude maksmise inimeste jaoks võimalikult lihtsaks, maksumäär on ühtne ja näiteks 90 protsenti maksudest makstakse interneti kaudu," kõneles Ilves. "Meile, põhjaeurooplastele, jääb mõistetamatuks, kuidas teised saavad valetada ja jätta oma kohustused täitmata."

President väljendas oma arvamust, et Eesti on teinud õigeid riskiotsuseid. "Oleme kõvasti liberaliseerinud, näiteks tööturgu. Oleme olnud julged, põhjalikud ja uuenduslikud," rääkis ta.

Kui ajaleht küsis presidendilt, kuidas läks Eestil korda sisedevalveerimine palkade langetamise ja kokkuhoidliku finantspoliitika kaudu, samal ajal kui Kreekal ei paista kuidagi minevat, vastas ta:

"Esiteks olid meil olemas märkimisväärsed reservid. Olime raha kõrvale pannud. Languse alguses olid meil reservid, mille suurus vastas 10 protsendile SKTst. See oli hea puhver."

Teisena märkis president rasket ajalugu, mis on muutnud eestlased kannatlikuks. "Meile, kes me oleme üle elanud küüditamise, okupatsiooni ja 1991. aasta majandussurutise ning mäletame veel noid aegu, pole riigi kulude kärpimine 10 protsendi võrra SKTst kindlasti mitte liiga suur probleem," selgitas riigipea Rootsi majanduslehele.