4. novembril, vahetult enne lendu Hanoisse, sõitis peaminister Lillepi pargis klassikalise tehnika suusarolleritega. Väikese kiiruse peal komistas ta killustiku kivi otsa ja põrutas õlga, ütles valitsuse pressinõunik Liina Kersna Delfile.

"See juhtus ammu juba," rääkis Ansip Delfile. "Õhtul vahetult enne Vietnami reisile minekut käisime klassika suusarolleritega, nendega on kiirus aeglane, 12-13 kilomeetrit, Lillepi pargis sõitmas. Ühe koha peal jäi asfaltrajal täiesti ootamatult paekivi killustikutükk suusale ette, komistasin, põrutasin õlga."

"Suusatasime suhteliselt vähe, ainult kakskümmend kilomeetrit, sest aega oli vähe, aga see juhtus kolmandal ringil ja me sõitsime  kaheksa ringi. Ega ma sellepärast  pooleli ei jätnud," ei lasknud peaminister end väikesest kukkumisest segada. 
  
Kuna veel nädal aega pärast põrutust ei saanud peaminister hästi kätt kõrvale tõsta, läks ta eile Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda kontrolli, kus tal tuvastati õlavarreluu mõra.

"Lasin teha röntgenpildi ja ultraheli uuringu. Täna hommikul käisin Maarjamõisas erakorralise meditisiini osakonnas ja tehti veel tuumamagnetresonantsuuring ja diagnoos on selline, et õlavarreluust on kaheruutsentimeetrine tükk lahti tulnud, aga kõõlused hoiavad teda kinni. Kui kõõlused oleks lahti tulnud, oleks tulnud need kinni õmmelda, mis oleks täheldanud operatsiooni, aga praegu tähendab see seda, et kuue nädalaga paraneb ära. Ma ei tohi kätt külje peale tõsta ja ei tohi jalgrattaga sõita," selgitas Ansip.  Suusarolleritega võib peaminister sõita ainult siis, kui ta paremas käes keppi ei hoia ja sellega ei tõuka. 

Pliiatsit saab peaminister vigastusest hoolimata käes hoida. "Kõike saan teha," rahustas peaminister. 

Vietnami visiidi pidas vigastatud peaminister hästi vastu, sest valu õlas ei ole, ainult käe liikumisvabadus on piiratud. "Valu on ainult siis, kui kätt küljele tõsta, väga kerge trauma," on peaminister rahulik.