Kohtumine eelneb homsele Euroopa Liidu välisasjade nõukogule, kus on kõne all olukord Süürias, Liibüas, Tuneesias, Jeemenis, Afganistanis ja Iraanis, vahendas välisministeeriumi pressitalitus.

Välisminister Urmas Paeti sõnul peame suhetes Venemaaga nägema laiemat pilti, kus on tähtsal kohal Euroopa Liidu idapartnerite kindel kaasamine.

"Edu suhetes idapartneritega võib realiseeruda eduna suhetes Venemaaga, erilise tähelepanu all peaksid olema Ukraina arengud ja valikud," lisas Paet.

Venemaa liitumises Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO-ga näeb Eesti positiivset arengut, mis annab kaubandus- ja majanduskoostööle paremad raamid.

"Eesti toetab Venemaa moderniseerumise teemat laiemalt, lisaks jätkuvale majandus- ja tehnoloogiaalasele koostööle peab see hõlmama ka meetmeid modernse ühiskonnani jõudmiseks, mille eelduseks on korruptsioonivastane võitlus ja õigusriiklus," ütles välisminister Paet.

Homsel välisasjade nõukogul on ministrite päevakavas Afganistan, Euroopa Liidu ja USA tippkohtumine, Euroopa Liidu lõunanaabrus (Tuneesia, Liibüa, Süüria) ja Jeemen, olukord Aafrika Sarve piirkonnas, kaasa arvatud Somaalias, ning Euroopa Liidu ühine julgeoleku- ja kaitsepoliitika.

Välisasjade nõukogu raames arutatavad arengukoostöö teemad on Euroopa Liidu arengukoostöö poliitika uus tulevikustrateegia, Euroopa Liidu eelarvetoetused ja EL-i ühispositsioon neljandaks kõrgetasemeliseks abitõhususe foorumiks.