Tänavu mais otsustas EAS vendade Jürgen ja Jesper Veberi firma JJV Productions OÜ projekti "The Path of Wonders" toetada ligi 166 000 euroga. EASi kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli täpsustas Delfile, et mustkunstiga tegelev ettevõte on positiivse rahastamisotsuse saanud kahel korral.

Firma sai Pärli sõnul EASilt kasvutoetust valgus- ja helitehnika soetamiseks 31 955 euro ulatuses ja ka ekspordi turundustoetust 133 735 euro jagu. Pärli viitas, et kasvutoetuse abil soetatav põhivara on vajalik kvaliteetsema ja professionaalsema etenduse loomiseks ja tehnika on valmistatud spetsiaalselt illusioonietenduste jaoks, kuna JJV Productionsi eesmärgiks on alustada teenuste eksporti.

EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev ütles, et kasvutoetuse saamiseks peab ettevõttel olema ärimudel, mida toetuse abiga asutakse realiseerima, toimiv meeskond ja läbimõeldud kava plaanitud tegevuste elluviimiseks. "Eelistatud on projektid, mis omavad ekspordipotentsiaali ja kus on näha omanike ambitsiooni ettevõtte tegevust oluliselt laiendada. Nimetatud tingimustele vastas EASilt kasvutoetust saanud JJV Productions OÜ projekt täiel määral," märkis Burnašev.

Pärli kinnitusel on EASi eesmärk eksporditoetustega toetada projekte, mille tulemusel kasvab Eesti ettevõtjate rahvusvaheline konkurentsivõime ja suureneb nende ekspordi müügitulu. "JJV Productions OÜ ekspordiplaan sisaldas kompleksset tegevuskava välisturule sisenemiseks. Projekti elluviimine kulgeb plaanipäraselt," kinnitas ta.

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on trikimehe firma näol Eestis edukaks osutunud loomemajanduse ettevõtteda, kelle on ambitsioon edu ka välismaal saavutada. "Edukaid loomemajanduse ettevõtteid on täna eksporditulu teenivate ettevõtete hulgas veel väga vähe," leiab Korjase. "Loodan väga, et JJV Production OÜ viib oma ambitsioonikad plaanid välisturgudel täies mahus ellu ning annab sellega eeskuju ning innustust nendele paljudele andekatele inimestele, kes täna loomemajanduse vallas tegutsevad, kuid pole julgenud veel Eesti piire ületada."