„Täiesti tavapärane käitumine,“ rääkis üks korraldajatest Tarmo Kruusimäe Delfile.

Fännidevaheline sõpruskohtumine on tema sõnul planeeritud seekord Kalevi staadionile algusega kell 14. Kohtumise pikkus on kaks korda 45 minutit ja seda vilistab Eesti jalgpalli liidu kohtunik.

„Nii nagu need mängud on käinud,“ sõnas Kruusimäe juba tavaks saanud fännide üritusi tutvustades. Tema sõnul on kooskõlastatud ka fännide jalutuskäik, milleks kogunetakse Vabaduse väljakul võidusamba jalami juurde kell 19 ning alustatakse liikumist staadionile kell 20.

Eesti ja Iirimaa kohtumine algab kell 21.45. „Kui hümni ajaks tahad tribüünile pääseda, siis tuleb kindlasti pool tundi enne kohal olla,“ märkis Kruusimäe.

„Eesti ja Iiri fännid läheks küll koos, aga mujal maailmas ei ole nii mõistlikke fänne kui Eestis ja sellest tulebki see, et fännid tuleb üksteisest eraldi hoida,“ selgitas Kruusimäe ja lisas, et külalisfänne eskordib Eesti politsei.

„Meil iirlastega kana kitkuda ei ole, eks ülekandeid jälgitakse ikka ühistes seltskondades,“ lausus Kruusmäe kõrtsides ülekannate vaatamise kohta.

Värvime Eesti siniseks

Uus tase jalgpallifänninduses on Kruusimäe sõnul iirlastelt pärit idee, kanda mängupäeval oma maa värvides rõivaid. „Iirimaa, kes on pikkade jalgpallitraditsioonidega, panid käima kampaania „Värvime Iirimaa roheliseks!“ kõneles ta. „Oma maa fännid muretsevad selle pärast, kuidas toetada meeskonda.“

Et 2000 iirlasest jalgpallifänni ei jääks Tallinnas domineerima, käivitas jalgpallihaigla kampaania „Värvime Eesti siniseks“, millega on Facbooki lehel ühinenud juba üle 800 toetaja.

„See on küsimus publikule, kas me oleme valmis jõudma järgmisele tasemel jalgpalli fännindusega,“ rääkis Kruusimäe. „Enamus inimesi käib meil musta jopega, jalgpallihaigla tahaks lisada natuke sinist ja valget, et Eesti fännid jääks oma kodus domineerima.“