Jah, sa võid isegi rohelisega ristmikule välja sõita (kuigi sageli tehakse seda juba lausa punasega), aga kui sa natukenegi mõtled, siis näed, et ilmselt jääb autodetropp sulle ette ja enne läheb kõrvalsuund roheliseks kui sina üle saad. 

Ja nii sa siis seisad keset ristmikku, nii et halvimal juhul ei saa kõrvalt suunast nende rohelise tule ajal mitte keegi liikuma. Ja sina kükitab ristmikul ja oled ka vihane. Mille peale? Vihane peaksid sel juhul olema küll enda peale. Kuidas saavad pooled liiklejad arvata, et noh, mina ikka jõuan üle, kui on siililegi selge, et ega ei jõua ikka küll.

Sellised autojuhid ummistavad ristmikke, nii et liiklus muutub veel aeglasemaks, kui see muidu on. Rääkimata sellest, et paljud autojuhid ei hinda ka seda, kas ta jääb seisma keset jalakäijate ülekäigurada või mitte. Kui on ummik, siis palun, jäta ülekäigurada vabaks seni, kuni oled veendunud, et on aega ja ruumi sealt üle sõita, mitte seal toppama jääda.

Kui tramm peatub, ei ole muidugi paljudel autojuhtidel jälle aega peatuda. Trammipeatuses lisatakse gaasi, et jõuaks ikka trammist ette. Ja kui ei jõua, siis jäädakse seisma trammi ukse ette. Miks liiklevad inimesed nii närviliselt? Kuhu on ometi kogu aeg nii kiire? Elu lõpu poole?

Ka jalakäijad teevad vigu, kuid hetkel ei taha ma mitte kõigi autojuhtide peale pahandada ja jalakäijaid ülistada, vaid tahtsin rääkida mõnest konkreetsest, massilisest ja väga häirivast probleemist. Palun mõelge natuke ja saate aru, et kui kõik käituvad rahulikumalt, muutub ka liiklus paremaks. Igaüks saab alustada endast.

Üks asi veel - miks politsei mitte kunagi ei tegele autojuhtidega, kes niimoodi liiklust ummistavad? Isegi kui politsei on läheduses, ei ole mina neid sekkumas näinud.