Ajaleht Daily Telegraph kirjutab, et raamatus „Seal Target Geronimo“ („SEAL-i sihtmärk Geronimo“) annab Pfarrer detailse ülevaate 1. mail toimunud operatsioonist, mis ei lange kokku ametliku versiooniga.

Eriüksuslased ei liikunud Pfarreri väitel mitte läbi hoone ega olnud neil tükk aega kestnud tulevahetust, vaid nad maandusid hoone katusel ja tapsid bin Ladeni 90 sekundiga.

„Uks neljanda korruse koridoris avanes,“ kirjutab Pfarrer. „Osama pistis pea välja, nägi ameeriklasi ja lõi ukse pauguga kinni.“ Pfarreri sõnul järgnesid kaks SEAL-i meest talle tuppa ja leidsid ta eest koos noorima naise Amaliga, kes karjus araabia keeles: „See ei ole tema!“ ja: „Ei, ei, ärge tehke seda!“

Pfarrer kirjutab, et bin Laden asetas tegelikult naise enese ja ründajate vahele, nagu USA ametnikud väitsid kohe peale operatsiooni. Hiljem võeti see väide tagasi. Seetõttu sai Amal kuuli jalga ning Osama tapeti kahe lasuga, kui ta oma relva poole küünitas.

Pseudonüüme kasutades annab Pfarrer SEAL-i kohta rohkem üksikasju kui keegi teine varem. Ta kirjeldab, kuidas Team Sixi komandör „Scott Kerr“ tundis oma pulssi kiirenevat esimese briifingu ajal eesseisva ülesande kohta, kui ta rääkis, et veel anonüümseks jäänud suure tähtsusega sihtmärk on üle 180 sentimeetri pikk, ning lõpuks seisis ta bin Ladeni surnukeha kohal ja teatas, et ta on surnud.

Punase Eskadroni juht „Frank Leslie“ võttis DNA proovi, et kinnitada bin Ladeni isikut, kirjutab Pfarrer. Leslie oli väidetavalt esimese Blackhawk helikopteri „Razor 1“ pardal. See kopter kukkus alla ja tuli lõpuks hävitada.

Pfarrer väidab, et kuulus foto president Barack Obamast ja tema kaaskonnast Valge Maja situatsiooniruumis tehti sel hetkel.

Leslie on väidetavalt lihaseline ja üle 180 sentimeetri pikk, räägib Virginia aktsendiga ning tal on kiired läbitungivad rohelised silmad ja tal on pea alati närimistubakas alahuule all.

Punase Eskadroni ülem „Mel Hoyle“, kes oli väidetavalt teise kopteri „Razor 2“ komandör, on hiiglaslik, lahingutes karastunud mees nagu karu, kes on saanud Briti eriüksuses SAS snaipri väljaõppe.

Razor 1 pardal olnud „Rich Horn“ on aga murdmaajooksja kerge kehaehitusega ning ta on osav kajakiga sõitma, vastupidiselt ettekujutusele tüüpilisest SEAL-i mehest.

Pfarrer räägib ka veoautopommidest ja rünnakuplaanidest Lääne linnade vastu, mis leiti bin Ladeni Abbottabadi kompleksist.

Pfarrer kirjutab, et kui president Obama SEAL-i mehi hiljem nende baasis külastas, küsis ta, kes tegelikult „Osama maha võttis“. Leslie vastas: „Me kõik tegime seda, sir. Me tegime seda kõik.“

Alguses pidid eriüksuslased kohale sõitma ülisalajaste helikopteritega Ghost Hawk, mida kutsutakse hüüdnimega „Jedi ride“ ja mille elektromagnetiline kiirgus on null ning radar neid ei näe. Siiski kasutati vanemaid Stealth Hawke, sest Valge Maja loobus plaanist panna kopterite kohal õhku patrullima hävituslennukid F-18 Hornet. Ghosti tehnoloogia sattumine vaenlase kätesse oleks olnud liiga suur risk.