Jaundžeikars viidi neljapäeva õhtul Riia keskvanglasse, kus ta paigutati õiguskaitseorganite töötajatele ja teistele ametnikele mõeldud eriosakonda. Jaundžeikarsit ei hoita üksikvangistuses, teatab BNS.

Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) võttis Jaundžeikarsi kinni kolmapäeval ning neljapäeval andis Riia keskrajooni kohus loa ta vahi alla võtta.

Jaundžeikarsi advokaat Pāvels Rebenoks ütles ajakirjanikele pärast kohtuistungit, et tema klienti süüdistatakse selles, et ta õhutas ametnikku talle riigisaladust avaldama. Samas lükkas kaitsja ümber meedia teated, mille kohaselt oli riigisaladuste väidetavaks avaldajaks KNAB-i eksjuht Normunds Vilnītis.

Läti Televisioon teatas varem, et eelmises seimis opositsioonis olnud, ent erakorraliste valimiste tulemusena parlamendist välja jäänud Läti Esimese Partei/Läti Tee liige Jaundžeikars võeti kinni, kuna ta olevat kogunud salastatud infot partei liidri Ainārs Šlesersi kohta. Selle teate kohaselt olevat Jaundžeikars saanud infot toonaselt KNAB-i juhilt Vilnītiselt.