Kui Delfi küsis BLRT suuromaniku Fjodor Bermani vastasleeri kuuluvalt Mihhail Gnidinilt, mis koosolekul toimub, vastas ta lühidalt: "Tsirkus."

Nii Gnidin kui aktsionär Timo Sasi olid koosolekul toimunu pärast hämmingus, kirjeldas Delfi reporter.

BLRT suuromanikuks on Fjodor Berman sugulastega, ent viimastel aastatel on Berman läinud väikeaktsionäridega dividendide maksmise pärast tõsiselt tülli ja hiljuti on ettevõtte aktsionäride sekka tekkinud mõned üsna kirju taustaga tegelased.

BLRT nõukogus on juba aastaid keenud vastasseis suur- ja väikeaktsionäride vahel - esimesed soovivad kasumiraha kasutada ettevõtte arendamisse, teised sooviksid aga oma kunagiselt investeeringult head tulukust mujal kasutada.

Eesti suurimaks tootmiseks kasvanud ning rahvusvaheliselt oma laevaehitust korraldav BLRT on väidetavalt aastate jooksul kogunud jaotamatakasumi reale miljarditesse kroonidesse ulatuva summa. Väidetavalt on arvel jaotamata kasumiraha 284 miljonit eurot ehk liigi 4,5 miljardit krooni.

Eestis, Leedus, Lätis, Venemaal ja Soomes hiigelsummasid teeniv BLRT pole oma ajaloo jooksul kunagi aktsionäridele dividende maksnud.