"Kui varasemalt võis otsingute erinevate nn. etappidega tegeleda juhtimiskeskus, piirkondlik välijuht, kui ka operatiivjuht, siis edaspidi koondub kogu relevantne info operatiivjuhile, kelle pädevuses on langetada otsuseid erinevate tegevuste üle – positsioneerimine, koerte ja vabatahtlike kaasamine jms.," kommenteeris Delfile plaanis olevaid muudatusi põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani.

"Samuti on plaanis läbi harjutada protseduurid, mis kaasnevad mobiiltelefoni positsioneerimisega ning millised on selle otsimisvahendi võimalused ja piiratus," lisas Jaani.

Rahvusringhäälingu saade "Pealtnägija" avalikustas septembri keskel juhtumi, kus abitu mees lebas ligi 96 tundi Tallinna äärelinna metsatukas ning oleks politsei bürokraatliku asjaajamise tõttu peaaegu surnud.

Distsiplinaaruurimine selgitas, et juhtumi lahendamise tegi keerulisemaks asjaolu, et korraga suhtles mitu lähedast mitme erineva politseinikuga ja erinevad infokillud ei koondunud operatiivselt ühe politseiametniku kätte.