Haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets rõhutas täna, et kõrghariduspoliitilisest seisukohast on kunstiakadeemiale oma hoone saamine väga oluline, kuid on teatud nõuded peavad olema täidetud, muidu muutub projekt kahtlaseks, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Laidmets rääkis, et kuna ehitus ei ole õnnestunud seni planeeritud kujul, siis peab kooli juhtkond koos teiste osapooltega uued lahendused välja mõtlema, mis tuleb seejärel omakorda ka ministeeriumis läbi arutada.

Paraku on kooli naabrid olnud väga põhimõttelised ning nendega pole kool kokkuleppele jõudnud, siin loodab rektor Signe Kivi läbirääkimistel Tallinna ja riigi abile, ja kuigi on algatatud sundvõõrandamise protsess, siis on Laidmetsa sõnul ministeeriumil sekkuda keeruline.Laidmets märkis, et kunstiakadeemial peab detsembriks olema ehitusluba, muidu läheb vanas rahas ligi 200 miljonit lubatud toetuskrooni tagasi uude taotlusvooru, ja 2015. aastaks peavad olema tasutud kõik arved ja ehitus lõpule viidud.