Endine Valjala vallavanem Kaido Kaasik (43) rääkis ajalehele Meie Maa, et nüüd kui ta on maavanem, on tal ka palju kohustusi ja üritusi, kuhu oodatakse, kuid ütleb teistele teadmiseks, et kui ta kuhugi ei jõua, siis pole see laiskusest, vaid hõivatusest.

Vastne maavanem on juba välja öelnud, et Saaremaal võiks olla üks omavalitsus; selline arusaam tekkis tema sõnul ühiste arutelude käigus erakonnas juba umbes kümme aastat tagasi. Ta rahustab muudatusi kartvaid inimesi öeldes, et ta ei poolda kiireid muudatusi, vaid areng peab olema pidev.

Kaasik selgitas omavalitsuste vähendamise kasulikkust sellega, et hea kvalifikatsiooniga inimesed ei saa väikses vallas mõistliku koormust ja hakkavad tegelema ka teiste asjadega, mis aga vähendab nende professionaalsust.

Ta sõnab, et kuigi maavanem peaks olema veelgi vähem poliitiline kui vallavanem, on see ametikoht ometi poliitiliseks muutunud; samas märgib Kaasik, et tema vaated on alati olnud konservatiivsed ning kui keegi on midagi loonud, siis püüab ta seda säilitada ja edasi arendada.

Kaasik adub, et uues ametis saab ta kindlasti ka rohkem nii poolehoidu kui ka kriitikat ning kui argumendid otsa saavad, siis ka lahmimist – laisaks, lolliks ja lohakaks sõimamist –, mida võivad Kaasiku sõnul raskelt üle elada just tema lähedased.

Oma ametis peab Kaasik enda sõnutsi tähtsaks koostööd erinevate organisatsioonide ja ettevõtjatega ja töökohtade olemasolu, millega aitab maakonda maavanema kinnitusel riigi regionaalpoliitika.