Blair on “uuskonservatiiv”, kelle kinnismõtteks meediaga manipuleerimine, väitis kevadel valitsusest lahkunud Clare Short ajalehes Independent.

“Ma ei usu, et keegi, kes täna hommikul seda intervjuud luges, oleks Clare Shorti sõnadest vähimalgi määral üllatunud,” rääkis Blairi esindaja ajakirjanikele.

“Ta on teisteski sõnavõttudes väga sarnaseid asju öelnud. Sellepärast arvan ma, et kõige parem on lasta Clare’il enda eest rääkida ja meie jätkame enda eest rääkimist.”

Blairi esindaja ei tahtnud rääkida ka oletustest, nagu valmistuks Blairi lähedane nõunik ja meediastrateeg Alastair Campbell aasta lõpupoole Kelly afääri pärast ametist lahkuma.

“Alastair Campbell on puhkusel. Me soovime talle kõike head. Ta tuleb septembris samale töökohale tagasi,” ütles ametnik.

Kelly oli Briti kaitseministeeriumi tunnustatud ekspert Iraagi biorelvastuse alal. Ta läks 17. juulil kodunt kaduma ja leiti järgmisel päeval läbilõigatud veenidega.

BBC andmeil oli just Kelly see allikaks, kellelt saadi andmeid 29. mai teadaandeks, kus väideti, et Blairi alluvad täiendasid 2002. aasta septembrikuu raportit Iraagi massihävitusrelvastuse kohta.

Aprillis Iraagi sõja vastu protesteerides ministriametist lahkunud Short väidab, et valitsus on vähemalt osaliselt Kelly surmas süüdi.

“Me peame tegelema dr. Kellyga ja võimu kuritarvitamisega, mis aitas teda surma ajada,” ütles eksminister usutluses.

“Kuid me peame tegelema ka küsimustega, kuidas me Iraagiga sõtta läksime ja kui palju pooltõde ja pettust sellel teel oli.”

“Tõde tuleb välja selgitada ja süüdlased vastutusele võtta. Alastair Campbell ja Tony Blair töötavad väga lähestikku koos. Mulle näib, et nad on mõlemad sellesse segatud,” rääkis Short.