Hakkasin enda pensionipõlvele mõtlema üsna varakult. Nägin ju igal pool enda ümber teenekaid pensionäre, kes hoolimata raskest tööst ja vaevast endale muu eluks vajaliku kõrvalt meelelahutust või kasvõi korralikku suitsuvorsti suurt lubada ei saanud.

Minu jaoks oli see väga ebaõiglane ning kuna ma midagi muud nende heaks teha ei saanud, siis aitasin vahel tänaval poekotte tassida või lihtsalt naeratasin neile soojalt, lootuses, et ehk see teeb nende päeva veidi paremaks. Ma leian, et praegused madalad pensionid on kohutavalt ebaõiglased ning mina tulevikus sellist elu elada ei tahaks. 

Tahan pensionärina lubada endale välisreise, hellitada oma lapselapsi, käia teatris ja kontsertidel. Paraku olen enam kui kindel, et ka 30 aasta pärast, kui mina pensionile lähen, ei ole Eestis pension piisavalt kõrge, et pooltki seda teha.

Selle tõttu näpistangi natukene raha praeguse elukvaliteedi arvelt ning panen iga kuu natukene kõrvale. 

Summa ei ole kindel, kuna alati ei ole võimalused võrdsed. Mõnel kuul suudan kõrvale panna koguni 100 eurot, kuid teisel kuul vaid veerandi sellest. Seda on piisavalt, et tulevikus oleks pensionile ka väike lisa ning samas piisavalt vähe, et meie praegust elukvaliteeti mitte väga oluliselt halvemaks muuta. Lisaks pensionile, kogume mehega ka lapsele koolitusrahasid, kuid sinna läheb väiksem summa.

Peab tunnistama, et kohati on väga kahju raha sinna hoiusesse panna, kuid kalgi südamega üritan selle siiski ära teha ja hiljem on süda rahul. Mida targemat mul selle rahaga teha oleks? Ilmselt laristaksin muidu selle niisama ära ja ostaksin midagi, mis mulle hiljem vaid koormaks oleks.

Oleme mehega koos mõelnud ka kinnisvara peale - kogutud raha eest saaks mõne aasta pärast juba päris heas korras 2-toalise korteri. Kuid siiani oleme jäänud arvamusele, et kinnisvara ei ole mugav variant meie jaoks. Üürnikke leidub igasuguseid ning me tõepoolest ei taha raisata oma närve, aega ja energiat halbade üürnike peale. 

Oleme siiani leidnud, et meie jaoks on sobivaim lihtsalt raha koguda. Võib-olla kunagi leiame mingi muu viisi, näiteks aktsiaturg (oleme seda uurinud ja sellele mõelnud). Kuid hetkel ei ole lihtsalt aega ja viitsimist, et sellesse süveneda.