"Tundub justkui skisofreenilise olukorrana," nentis Vassiljev. "Tegelikult ei taha valitsus töötuskindlustusmakset vähendada, kuna töötukassa reservid aitavad oluliselt vähendada riigisektori puudujääki, mida üritatakse mahutada kolme protsendi piiresse SKPst," leidis Vassiljev.

Sotsiaaldemokraadid ei pea tema sõnul põhimõtteliselt õigeks töötukassa reservidega riigieelarve puudujäägi kompenseerimist. "Töötukassa peaks oma ülesehituse loogikast tulenevalt olema headel aegadel ülejäägis, mille arvelt finantseeritakse suuremas mahus väljamakseid töötutele siis, kui majandus on languses. Meil kipub minema vastupidiselt," kritiseeris Vassiljev.

"Täiesti vastuvõetamatu on ka valitsuse plaan võtta töötukassa reservid riigikassa kasutusse ja seda hoolimata nii töötukassa enda kui tööandjate ja töövõtjate vastuseisule," teatas Vassiljev.

"Mis puutub töötukassa maksete vähendamisse, siis peaks valitsus otsustama, kas nad näevad majanduse lähitulevikku endiselt nii positiivselt nagu 2012. aasta riigieelarve eelnõus. Kui vastus on jah, ei ole neil mingit õigustust seista makse vähendamisele vastu. Kui vastus on ei, siis tuleks esitada riigikogule uus ja konservatiivsem eelarve. Kui töötukassa väljamaksed töö kaotanud inimestele ei suurene, pole nii kõrge maksumäär põhjendatud," leidis Vassiljev.

Ideoloogiliselt tundub tema sõnul tööandjate esindaja ettepanek vähendada kaudseid makse sotsiaaldemokraatidele sümpaatne, kuna see parandab väiksema ja keskmise sissetulekuga inimeste olukorda.

"Samas tuleb tunnistada, et riigi rahakott on üsna õhuke selleks, et lahendada mitmeid kriitilisi probleeme. Olgu näiteks toodud ligi kümme aastat samal tasemel püsinud väike lastetoetus, lasteaiakohtade puudus, õpetajate madal töötasu, kohalike omavalituste rahastamine. Seetõttu on oluline tegeleda maksupoliitikaga komplekselt koos avaliku raha kasutamisega."