Rahvusvaheline raamatumess algab Helsingis homme ja sinna lähevad ka president Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves ja mitu ministrit. Toomas Hendrik ja Evelin Ilves sõidavad Helsingisse täna hilisõhtul.

President peab homme messi avamisel ühe avakõnedest. Ta esitleb raamatumessil ka oma esseede, artiklite ja kõnede kogumikku „Omalla äänellä”. Raamatu teemadel vestlevad president Ilves, Soome väliskaubandusminister Alexander Stubb ja raamatu tõlkija Jouko Vanhanen.

Evelin Ilves sõidab messile oma kokaraamatuga „Kingitud maitsed”, millega seoses valmistab toidumessi näidisköögis karaskit, vestleb Soome meisterkokkade meeskonna kapteni ja Helsingi Savoy restorani peakoka Kari Aihineniga Eesti toidust.

Täna sõidab homme algavale messile ka kultuuriminister Rein Lang, kes avab homme kell 13 Eesti messiboksi aka musta kuubi. Kella poole kolmest vestleb Lang samas toimuva muusikamessi raames Aalto laval Helsingin Sanomate ajakirjanikuga. Kultuuriminister sõidab Eestisse tagasi reedel.

Välisminister Urmas Paet osaleb Helsingi raamatumessil neljapäeval ja peab sama päeva õhtul kõne Eesti saatkonnas toimuval vastuvõtul messi korraldamisega seotud inimestele.

Reedel sõidab messile kaitseminister Mart Laar, et osaleda ettekandega vestlusringis „Demokraatia tulekud ja minekud”. Mustast kuubist võib leida ka Mart Laari raamatud „Eesti leegioni pildialbum” ja „Eesti sõdur II maailmasõjas”. Minister läheb Soome ennelõunal ning naaseb hilisõhtul.

Helsingi raamatumess toimub 27.-30. oktoobrini ehk neljapäevast pühapäevani.