Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus rajada 0,2 ha suurusele Pärnu mnt 397 kinnistule sakraalhoone.

Detailplaneeringu koostas OÜ Casa Projekt. Detailplaneeringuga muudetakse kinnistu sihtotstarve elamumaast sotsiaalmaaks - ühiskondlike ehitiste maaks.

Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ning Nõmme linnaosa valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeringuala asub Nõmme linnaosas Pääsküla asumis miljööväärtuslikul alal, Pärnu maantee, raudtee ja Lauliku tänava vahelises piirkonnas. Pärnu mnt 397 hoonestamata kinnistu kuulub sihtasutusele Fidelitas. Kinnistu vahetus naabruses paiknevad üksikelamud, ent Pärnu maantee ääres on ka elanikkonda teenindavaid väiksemaid äripindu.

Detailplaneeringuga kavandatava ühiskondlik hoone – Püha Pius X Vennaskonna prioraat –loob Pärnu maantee joonel huvitavama ja mitmekesisema keskkonna, elavdab ning rikastab piirkonna kultuurilist atmosfääri korraldatavate kontsertide, loengute jms. Sakraalehitis täidab ka praeguse hoonestamata krundil oleva nö linnaruumilise tühimiku, ühtlustades Pärnu maantee äärse hoonerütmi.

Sakraalhoonesse kavandatakse ka vaimuliku ametikorter. Prioraat on peatus- ja tööpaik, mis on seotud kirjastus- ja misjonitegevusega 1–3 katoliku preestri jaoks. Sakraalhoone kasutajateks on peale kohapeal resideeruvate vaimulike ka inimesed, kellel on huvi traditsioonilise katoliku kiriku ladinakeelse teenistuse vastu.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 18. veebruari 2009 korraldusega. Kaks aastat hiljem esitas kinnistu uus omanik Sihtasutus Fidelitas Tallinna Linnaplaneerimise Ametile taotluse muuta algatatud detailplaneeringu eesmärki. Uue omaniku sooviks oli püstitada krundile sakraalhoone (katoliku prioraat, mis koosneb kirikust ja vaimuliku ametikorterist), millega seonduvalt määrata Pärnu mnt 397 kinnistule praeguse 100% elamumaa sihtotstarbe asemele 100% sotsiaalmaa – ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarve.

Nõmme Linnaosa Valitsuses toimus 29. juunil 2010 detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustav arutelu. Arutelul detailplaneeringu eskiisi kohta vastuväiteid ja täiendusettepanekuid ei esitatud.