«Nimelt on Euroopa Komisjon avaldanud kahtlust, et see nn kuldaktsia võib olla vastuolus EL-i toimimise lepingus sätestatud kapitali vaba liikumise põhimõttega,» viitas Parts kirjas, et just Savisaar on kahtlemata kõige paremas positsioonis analüüsimaks, kas kõnealuses juhtumis võib olla tegemist Euroopa Liidu õiguse rikkumisega.

Savisaar ütles oma vastuses Partsile, et tema meelest oli ja on Tallinna Vee erastamine viga. «Tallinna linnavalitsus on aga juba aastaid juhtinud tähelepanu sellele, et Tallinna Vee enamusaktsiate erastamine oli viga. Juhul kui leiab kinnitust kahtlus, et eelisaktsia omamine on vastuolus Euroopa Liidu õigusega, kinnitab see järjekordselt AS Tallinna Vesi enamusaktsiate erastamisel 2000.-2001. aastatel tehtud vigu ja lühinägelikkust,» kirjutab Savisaar vastuseks Partsile.

Ajaleht Pealinna arvates on kiri aga adreseeritud valele isikule, kuna Partsi erakonnakaaslane Jüri Mõis oli see, kes oli veefirma erastamise läbiviija ja kuldaktsia tegelik maaletooja.

«Ega Parts ei saanud ju Savisaarele päris nii ka kirjutada, et sööge nüüd Mõisa keedetud supp ära,» naerab Jüri Mõis selle kirja peale. «Ma pean endiselt Tallinna Vee erastamist õigeks ja on väga hea, et mul õnnestus läbi suruda just 51%, mitte 49% erastamine, nagu esialgu kavas oli,» lisab Mõis.

Mõis tunnistab, et ei mõista, mis tants IRL-i eestvõttel Tallinna Vee ümber käib, eriti veel eelisaktsiaga seoses. «See on tühja koha pealt tormi keerutamine,» põrutab Mõis. «Esiteks ei kuulunud Eesti 2001. aastal üldse Euroopa Liitu. Teiseks oli sel ajal Ida-Euroopas tüüpiline, et kohalikule omavalitsusele või riigile kuuluva infrastruktuuri erastamise puhul oli kuldaktsia sees 95 lepingus sajast.»

Mõisa sõnul olid toona lepinguga rahul nii linn kui ka erastajad. Tema sõnul on täiesti põhjendamatu nurin Tallinna vee hinna pärast, sealhulgas konkurentsiameti nõue seda alandada. «Vee hind Tallinnas on täiesti normaalne. Meil on eurokvaliteediga joogivesi ja sellele vastav on ka hind. Samas on meie vesi odavam kui Helsingis või Riias,» kinnitab Mõis.