Raudsaare hinnangul on Liibüa endise diktaatori Muammar Gaddafi surma kajastatud Eestis, nii palju, kui ta on näinud, üsna mõistlikult. Raudsaar sõnas, et ta pole küll kõiki tänaseid lehti vaadanud, kuid Eesti Päevalehes midagi kohatut ei ilmunud.

Raudsaar märkis, et jälgis Muammar Gaddafi surma teemal peamiselt BBC telekanalit, kus näidati mitmeid kaadreid, mobiiliklippe, mille juures olid märkused, et materjal võib olla häiriv. Raudsaar leiab, et kuna esialgu oli vaja endise diktaatori surma kinnitada, siis selles mõttes oli Gaddafi surnukeha näitamine õigustatud. Kui aga surm on kindel, siis järgnevate lugude juures on surnukeha näitamisega Raudsaare hinnangul veidi üle piiri mindud.

Telekanalis näidati videot maas surnuna lamavast Gaddafist ja rahvahulgast, kes kargab ja sakutab Gaddafit, kes väidetavalt on veel elus. "Ühtpidi on avalikkusel õigus teada, kas Gaddafi on tõesti surnud. Ühe foto näitamine oleks kinnitus, ma pole kindel, kas neid peaks aga näitama üha uuesti," sõnas Raudsaar, kellele selline demonstreerimine meenutab keskaegseid avalikke hukkamisi, kus rahvahulk ülespoomise üle rõõmustab. "See on juba natuke perversne."

Mart Raudsaar nendib, et Gaddafi oli ehk teeninud surmanuhtluse, kuid küsimus on praegu hoopis selles, kas tema surma peaks niimoodi näitama, justkui tema surma üle rõõmu tundes. Liibüas on Gaddafi surnukehast materjalide näitamine samas pigem demüstifitseerimine. "Näete, ta on surnud ja ei tee enam midagi," selgitas Raudsaar mõtet. "See on hoopis teine situatsioon."

Raudsaar ütles veel, et lootis varem, et Gaddafi üle mõistetakse kohut, kuid peab vähetõenäoliseks, et tapmise asjaolusid asutakse lähemalt uurima. Ta sõnas, et mitmeid küsimusi jääb õhku, kuid usutavasti on Gaddafi surmal positiivne mõju ja kodusõda ilmselt lõppenud. "Punkt on pandud."

Lääs suutis Liibüas Raudsaare hinnangul laiemas mõttes, mitte Gaddafi surma puutuvalt, õigesti käituda, kuid nüüd on vaja tegelema hakata riigi ülesehitamisega. "See ei ole ka lihtne asi," märkis Raudsaar, kelle sõnul on Liibüa üsna moderniseeritud ning kui ta avaneb rohkem maailmale, võib riigist areneda Egiptuse- ja Türgi-sarnane vahemees eri piirkondade vahel.