Täpsustan: otsime alates septembri lõpust Eesti Päevalehe lugejate abiga ehedamaid Eesti asju aastal 2011. Otsime seitset Eesti maa ja rahva vingemat visiitkaarti, aasta 2011 tublimat tunnusmärki.

Sel nädala on auväärsele aunimetusele kandideerimas kümme kandidaati: rahvaraamatukogu, teatetants, punklaulupidu, lodi, liköör Vana Tallinn, laul „Mis maa see on“, koduküpsetatud leib, künnivõistlus, suitsusaun ja looduskaamerad. Nende poolt saab hääletada siin.

Süsteem iseenesest on imelihtne: igal nädalal langeb kümnest kandideerijast kolm välja ja kolm uut tuleb asemele. Nii kuni jõuludeni välja, mil viimased seitse tabelisse jäänut saavadki au ja kuulsuse osaliseks ning kirjutavad end ajalukku Eesti asjadena anno 2011.

Tõden rõõmuga - Eesti asja valimine paisub kui sügisene kõrvits. Eesti Päevalehe lugejad on tänaseks teinud ligi 200 erinevat ettepanekut, mis võiksid olla olulised Eesti asjad aastal 2011. Ettepanekuid saab teha siin.

Eesti asja 2011 fänne koondav grupp Facebookis on tänaseks kogunud enam kui 27 700 külastust. Sellega saab liituda siin. Liitunu saab oma arvutisse kõige kiiremad ja operatiivsemad uudised Eesti asi 2011 valimisest. Tänaseks on huvilisi nii Eestist, kui Soomest, aga ka Ameerikast, Austraaliast, Inglismaalt, Itaaliast.

Aga mis kõige tähtsam: hääletamine. Kui esimesel hääletusnädalal oli Eesti asjade poolt hääletanuid 741, siis teisel nädalal jõuti 1120ni. Praegu käivas kolmandas hääletusvoorus on vähem kui kahe päevaga juba antud üle 500 hääle, mis ennustab uue hääletusrekordi sündi.

Kõige täpsemalt selgitas aga toimuvat Eesti Päevalehe kommentaator Mari, kes kirjutas veebis: „Asi pole praegu edetabelis, asi on selles, et me ometi mõtleksime oma Eesti peale. Ise elame - ise teeme! Positiivne ettevõtmine: tuletame meelde ja väärtustame häid asju, mis meile siin Maarjamaal rõõmu ja abi ning isegi eluspüsimist on pakkunud.“ Uute Eesti asjadeni!