"Kas teie teate, kui palju ja milleks vajavad näiteks Eesti Energia ja Estonian Air riigilt raha?“ küsisi Oviir riigikogu liikmetelt.

Ta märkis, et Eesti Energia on küsinud perioodiks 2012–2015 kokku 1,15 miljardit eurot, millest 150 miljoniga on järgmise aasta riigieelarve eelnõus arvestatud. „Mida nad selle 150 miljoniga teevad?“ küsis Oviir.

Oviir tsiteeris majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi, kes ütles, et kui peame riigi äriühingusse investeerima maksumaksja raha, siis on põhjust küsida, mida ettevõte vastu annab.

Oviiri sõnul ei räägi riigieelarve seletuskiri aga sellest 150 miljonist eurost rohkemat, kui et seda kasutatakse äriühingute aktsiakapitali suurendamiseks.

„Ometi on see on sama suur summa, kui kulutati näiteks aastal 2006 Eesti Raudtee riigile tagasiostmiseks. Vanas vääringus ligi 2,4 miljardit krooni,“ võrdles ta.

Riigikogu liikmete küsimustele vastates lisas Oviir, et talle teadaoleva informatsiooni põhjal ei kasuta Eesti Energia õli tootmiseks Jordaanias ja arenguteks USAs Eesti maksumaksja raha.

Oviir soovitas riigikogu liikmetel kutsuda endale selgitusi andma Eesti Energia nõukogu esimehe.