Minu arusaamist mööda tullakse külla ikka selleks, et juttu vesta ja mõnusasti koos aega veeta, mitte laua taga head-paremat sisse vohmida. Söögilauas ju ei ole esiteks viisakas rääkida ja minu meelest on täitsa rõve, kuidas mõni inimene sellest kinni ei pea ning toitu täis suuga hakkab oma memuaare heietama. Siis pudistab ja läkastab nii, et seda on esiteks inetu vaadata ja teiseks kole ka kuulata, sest arusaadavat diktsiooni ju täis suuga rääkijal ei ole.

Teiseks on õhtuti söömine väga ebatervislik. Olen harjunud sööma hiljemalt kell 6 õhtul ning pärast seda joon vaid vett või teed.

Külla minnes eelistan ise alati toidulauast eemale hoida just eelpoolnimetatud põhjustel ning kui võõrustaja teebki ettepaneku laua taha istuda, keeldun viisakalt. Ma ei lähe külla mugima, vaid tuttavaga juttu rääkima. Miks seda laua taga istudes teha ei saa, juba kirjutasin.

Mõni peab mind ebaviisakaks, sest ma ei pea vajalikuks külla minnes toidupoolist kaasa võtta. Kust mina tean, mis neile maitseb, äkki ostan midagi, mida nad üldse ei söö või valin vale marki kohvipaki, siis on ju veel kordades piinlikum. Ja taaskord - ma ei viitsi tervet õhtut mööda saata laua taga õgides või teiste õgimist vahtides.

Ning olgem ausad, väikesepalgalistel ei ole seda luksust võimalik endale lubada ka. Iga kord midagi kaasa tarides kuluks ju kuus selle mõttetu kulutuse peale tohutu summa.

Ei mõista mina, miks peaksin ma toitma kedagi teist peale oma pere. Igaüks söögu oma kodus ning külla mingu täis kõhuga!