"Eelkõige on need inimesed olnud hoolivad iseenda ja lähedaste suhtes ning sellest olulisemat kriteeriumit ei ole. Kui liita siia juurde veel kompleksvaktsiiniga AB vaktsineeritud, siis ulatub vaktsineeritute koguarv tõenäoliselt 2%-ni kogu Viljandimaa elanikkonnast, mis on ennetustöö ajalist mõõdet arvestades kõva sõna," ütles Kruuse maavalitsuse teatel.

Tänane maakonna seis A-hepatiiti haigestunutest on terviseameti andmetel puhangu algusest arvates 66 inimest, kellest Viljandis elab 56 inimest.

Maavanem Lembit Kruuse tutvustas Viljandi maavalitsuse juhitavat ennetustegevust A-hepatiidi vältimiseks ka 13. oktoobril Koidula piirijaamas Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni väljasõiduistungil.

Seal sai kriisikomisjon terviseameti Lõuna talituse direktorilt Andrei Smirnovilt ja Viljandi maavanemalt Lembit Kruuselt ülevaate kollatõve levikust Viljandimaal ja selle piiramiseks ette võetud abinõudest.

Maavanema sõnul on nakkushaiguse tõkestamiseks tähtsaim teabe jagamine elanikele haiguse ning selle ennetusvõimaluste kohta. Kriisikomisjoni hinnangul on Viljandimaa asutuste hea koostöö, õigeaegne tegutsemine ning käivitatud ennetusmeetmed aidanud ära hoida nakkuse leviku laienemist veelgi kriitilisemaks.

„Oluline on teavitustegevuse jätkumine kuni haiguspuhangu taandumiseni,“ lausus Kruuse.