„Kuna tänase seisuga on selge, et töörühmalt tulevad ettepanekud nii mõnegi sätte täpsemaks reguleerimiseks, siis ei ole mõtet hakata taas parandama juba jõustunud muudatusi, vaid teha seadus kohe selliseks, nagu asjatundjad parimaks peavad. Töörühma tänased ettepanekud puudutavad muuhulgas küsimusi, kuidas teavitada inimesi, kelle privaatsust on jälitustegevusega riivatud, ja kohtuliku kontrolli jälitustegevuse üle,“ ütles Michal.

Michali sõnul käib justiitsministeeriumis juba mõnda aega koos laiapõhjaline töörühm, mis analüüsib jälitustegevust puudutavaid muudatusi. Minister selgitas, et töögrupp analüüsib jälitustegevust reguleerivaid muudatusi eelkõige isikute põhiõiguste tagamise ja otstarbekuse aspektist.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Peep Aru ütles, et arvestades asjaolusid toetab komisjon justiitsministri ettepanekut ning on edasilükkamise poolt.

„Tuleb nõustuda justiitsministeeriumi töögrupis osalevate praktikute ja poliitikute ühise arusaamaga, et lisaks õiguskantsleri poolt tõstatatud jälitustegevusega riivatud inimeste informeerimise reguleerimisele on võimalik paremini seadustada ka teisi jälitustegevusega seotud aspekte,“ sõnas Aru.

Kriminaalmenetlusseadustiku laiaulatuslik muudatuste pakett jõustub järgmise aasta 1. jaanuarist 2012. Ministeeriumi ettepanek on lükata jälitustegevuse regulatsiooni puudutavate muudatuste jõustumine edasi 1.jaanuarini 2013. See jätaks piisavalt aega nii töörühma analüüsi põhjal vajalike muudatuste tegemiseks kui ka praktikutele aega valmistumiseks.