Paljud ajaloolased väidavad, et Hitler suri 1945. aastal Berliinis asunud punkris, kuid Williamsi sõnul seab nende uurimus, milles vaadeldakse hiljuti avalikustatud dokumente ja kohtumeditsiinilisi andmeid, selle kahtluse alla, vahendab Sky News.

„Me ei tahtnud ajalugu ümber kirjutada, aga meie avastatud tõendid Adolf Hitleri põgenemise kohta on lihtsalt liiga kaalukad, et neid ignoreerida,“ ütles Williams. „Tema või Eva Brauni surma kohta pole kohtumeditsiinilisi tõendeid ning pealtnägijate jutt nende jätkunud elu kohta Argentinas on mõjuv.“

Raamat „Hall hunt: Adolf Hitleri põgenemine“ väidab, et füürer ja tema naine Eva Braun lendasid 1945. aasta aprillis salaja fašistide kontrolli all olevasse Argentinasse.

Väidetavalt elas Hitler seal 17 aastat, kasvatades kaht tütart, ja suri 1962. aastal.

Raamatus süüdistatakse USA luuret Hitleri põgenemisele kaasa aitamises vastutasuks ligipääsu eest natside sõjatehnoloogiale.

„Stalin, Eisenhower ja Hoover FBI-st teadsid kõik, et ei ole tõendeid tema surma kohta punkris,“ ütles Williams. „On raske mõista, miks on nii suurt hulka juba avaldatud materjali, mille me raamatus ära toome, aastate jooksul ignoreeritud.“

Williams lisas, et raamatu uued avastused tõestavad, et Hitleri koljutükid, mis on venelaste käes, on tegelikult noore naise omad.

Williamsi sõnul tegid tema ja Dunstan Argentinas laiaulatuslikku välitööd, sealhulgas intervjueerisid paljusid, kes olid Hitlerit seal näinud.

„Alles nüüd, kui Argentina on taas demokraatia, hakkavad tõelised lood päevavalgele tulema,“ ütles Williams. „Sellest hoolimata said kaks meie tunnistajat tapmisähvardusi tundmatutelt inimestelt, kui tegid meiega raamatu jaoks koostööd."

„Hall hunt“ kavatsetakse avaldada jaanuaris.