"Need on meie allhankija töötajad, kellelt tellisime mahutite puhastamisteenust," ütles Sarap. "Meie andmetel kasutasid nad nõuetele vastavaid kaitsevahendeid, aga õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja tööinspektsioon.

Sarap lisas, et Avoterm tunneb tõsist muret töömeeste tervise pärast ning soovib neile kiiret paranemist.

Täna lõuna paiku said raske tervisekahjustuse kolm noormeest, kes puhastasid jääkidest Avoterm OÜ poolt hooldatavat masuudimahutit, mis asub Kiili alevikus Pargi tänaval.

"Kaks noormeest olid mahutis sees, kolmas julgestas väljast. Midagi juhtus mahuti sees, mistõttu ka julgestanud noormees läks mahutisse ja sai ka ise mürgistuse," ütles sündmuskohal käinud tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Ivi Abe.

Vastavate filtritega varustatud hingamiskaitsevahendid olid meestele väljastatud, kuid pole veel teada, kas need vastasid ettenähtud tingimustele. Neile tuleb teha ekspertiis, teatas tööinspektsioon.

"Asjaolude täpsustamist raskendab asjaolu, et tööandja ei ole võtnud Tööinspektsiooniga ühendust," lisas tööinspektor-uurija Ivi Abe.

Tööõnnetuse puhul on tööandja kohustatud informeerima tööinspektsiooni, kuid seda antud tööõnnetuse puhul ei ole tehtud.

Kolm kannatanut on viidud SA Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Lisaks tööinspektsioonile uurib tööõnnetust ka politsei.