Tudulinna sotsiaaltöötaja Heli Šmigelskene usub, et tegi kaks väikest last lastekodusse suunates kõik õigesti, kuna kui lapsed haiglast välja kirjutati, oli ema psühhiaatrilisel ravil, polnud teada, kauaks ta sinna jääb, ja sugulased polnud nõus laste eest hoolitsema, kirjutas Õhtuleht.

Hiljem nõudis ema Narva lastekodu juhatajalt Mare Väljalt laste tagasisaamist, kuid ei mõistnud Välja sõnul, et selleks on vaja uut kohtumäärust ja sotsiaaltöötaja ega lastekodu juhataja ei saa seda otsust iseseisvalt teha.

Tudulinna valla sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimehe Lia Reksi sõnul on peret varem korduvalt kontrollimas käidud ning sageli on eest leitud räpane kodu, kus lapsed on omapäi, ema on sealjuures nähtud avalikes kohtades purjuspäi.

Kui pereema sõnul keelati tal lastega kohtuda, siis sotsiaalametnik ja lastekodu direktor kinnitavad, et keeldu ei olnud, kuid lastekodus on kindlad külastusajad, kaks korda kuus, ja reeglid, ning kuna lapsed jäid augustis haigeks, siis sai ema külastusloa alles septembris.

Põhjarannik kirjutas 2007. aastal, et sotsiaaltöötaja Heli Šmigelskenele anti Ida-Virumaa hea ema tiitel. Ajaleht kirjutas, et Helil on kuus tütart ja poeg, kuid ta jõuab nende eest suurepäraselt hoolitseda, vallavalitsuses sotsiaaltööspetsialistina töötada, aktiivselt valla spordielus osaleda ja isegi spordivõistlusi korraldada.