“Kindlalt võin vaid väita, et plaanis on ehitada täiesti uus hoone, mis pannakse kokku väiksematest detailidest. Kus need detailid aga valmistatakse, kas kohapeal või kuskil mandril, see sõltub juba riigihanke võitjast,” ütles täna Tallinnas arhitektidega läbirääkimisi pidav vallavanem Aare Sünter, kirjutab Saarte Hääl.

Vallavanema sõnul peaks Ruhnu uus koolihoone olema keskkonnasäästlik ja selle ülalpidamiskulud võimalikult madalad. “See on kindlasti üks tingimus, mille me riigihankesse sisse paneme,” selgitas Sünter ja lisas, et miks mitte kasutada koolimaja ülalpidamiskulude vähendamiseks näiteks päikesepatareisid või maakütet.

Praegu asub Ruhnu kool endises pastoraadihoones. Selle hoone trööstitust olukorrast (haisev eeskoda, köögivalamust otse põranda alla voolav solgivesi jpm) kirjutas Saar-te Hääl juba suve hakul. Tookord ütles vallavanem Aare Sünter, et uue koolihoone ehitusest on räägitud juba 1980. aastate lõpust saadik ja et vähemalt viiel korral on kõik need katsed erinevatel põhjustel liiva jooksnud.

2003. aastal eraldas riik Ruhnu uue koolimaja ehitamiseks ligi kuus miljonit krooni (umbes 384 000 eurot). “Raha tuleb aga kindlasti juurde hankida, aga millistest allikatest, ka seda ei oska ma praegu kindlalt öelda,” märkis Sünter. “Kuid siiski oleme ses küsimuses optimistid ja kõik võimalused tuleb ära kasutada, annetustest kuni riigikogu ja valitsuseni välja.”