PM paberväljaanne andis viitega BNSile kui allikale teada, et üks kiiruskaamera paigaldati Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteele, teine Kuressaare-Kihelkonna-Veere maanteele. Kahjuks on tegu ajakirjandusliku eksitusega, kirjutab Meie Maa.

"Panime teekaamerad - üks neist on nüüd Valjalas, teine Kuusel, mis on mõeldud teehooldajaile teeolude hindamiseks," selgitas maanteeameti liikluskorralduse peaspetsialist Siim Vaikmaa.

Maanteeameti kodulehel on ka selgesõnaline uudis "Teekaamerate võrk täienes." 5. oktoobri kuupäevaga. "Üsna veider väärtõlgendus muidugi BNSilt ja PMilt," sõnas Vaikmaa.

Maanteeamet (MNT) ei näe kiiruskaameratele Saaremaal vajadust. Neid paigaldatakse sinna, kus on suuremad ja ohtlikumad maanteed või teelõigud. "Ainuüksi see, et kuskil kihutatakse, aga õnnetusi ei juhtu, ei anna põhjust kiiruskaamerate üleskruvimiseks," ütles Vaikmaa. Peaspetsialist kinnitab, et Saaremaa nende plaanidesse ei kuulu. "Meie prioriteedid on mujal. Saan aru, et Saaremaal on probleemseim trass Kuivastu-Kuressaare, selle on põhjustanud praamilt saabuvad autokolonnid. Leian, et siin peaks välipolitsei oma tööd tegema."