Eesti jalgpallimeeskond tegi ajalugu ja pääses esmakordselt Euroopa meistrivõistluste play-offi, sest Sloveenia alistas C-grupi viimases mängus Serbia 1:0.

Teisipäeval otsustas järgmise aasta Euroopa kultuuripealinna Maribori meeskond avaldada oma poolehoidu Eestile sel moel, et riputas oma Facebooki ingliskeelsele lehele http://www.facebook.com/EuropeanCapitalOfCulture2012 kahe kultuuripealinna logoga flaieri, mille keskmes oli hüüdlause „Maribor Eesti eest“.

Ettevõtmise üks algatajaid, Maribori kultuuripealinna projekti loovjuht Matjaž Germ ütles: „See on meie kingitus teile. Ma loodan, et meie mängijate rinnus tuksub täna julge eestlase süda.“ Facebooki flaieri lisandus lubadus: „Täna mängime Eesti eest!“
Sloveenlaste avaldatud Facebooki-toetus jõudis Tallinn 2011 Facebooki lehe http://www.facebook.com/tallinn2011 vahendusel kulutulena ka Eesti vutifännideni ning pani eestlased rõõmust omakorda Mariborile tänusõnumeid saatma.

Et Sloveenia rahvuskoondis, eelkõige muidugi serblaste penalti tõrjunud väravavaht Samir Handanovic just julge eeslase kombel kõik mängu pani, tahab tänavune Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 Sloveenia sõpru tänada, saates kogu meeskonnale kultuuripealinna värvikirevad särgid ning ehteestlaslikku jonnakust väljendavad kultuuripealinna vägikaikad.

„Võib julgelt öelda, et tegu oli Eesti jalgpallikoondise ajaloo tähtsaima mänguga, mis peeti meie meeskonna osaluseta – Sloveenia pani mängu oma parimad oskused, et aidata Eesti jalgpall sinna, kus ta iial varem pole olnud. See oli fantastiline värav ja väravavahi fantastiline tõrje,“ kommenteeris SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli, kes on tuntud ka rahvusvahelise jalgpallikohtunikuna.

Pärast mängu lisandus Maribor 2012 Facebooki lehele vahva järeltervitus: „Lubadus antud, lubadus täidetud. Olgu teil suurepärane peoöö, Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 ja kogu Eesti. Näeme järgmisel aastal Mariboris. Kultuur ühendab.“