Stoltenberg tänas Eestit ja teisi riike 22. juuli massimõrvale kaastunnet avaldamast ning lisas, et tema hinnangul tuleks anda oma parim terrorismiga võitlemiseks ning selleks, et ühiskond oleks salliv ja suudaks vägivallaga võidelda.

Ta lisas, et riigid teevad seda erineval moel, kuid Norras pole juba ammu surmanuhtlust ning ka pärast 22. juuli sündmusi pole seda kaalutud. Stoltenberg täpsustas, et sellised traditsioonid on Norras pikka aega ning neid on ÜRO-s ja ka mujal kaitstud.

Kohtumisel arutasid peaministrid poliitilist koostööd, energiaalast koostööd ning Andrus Ansipi sõnul räägiti suhteliselt murelikult ka eurotsooni tulevikust. Jens Stoltenbergi sõnul on plaanis arendada edasi majandussuhteid, suurendada investeeringuid ja kaubavahetust.

Viimase kümne aasta jooksul on kaubavahetus Norra peaministri sõnul kahe riigi vahel kasvanud 30 protsenti. Eestisse on juba investeerinud üle 400 Norra firma, tuntuimad Norra ettevõtted on Statoil ning Kalevi šokolaadivabrik, mis Norra firmale müüdi. Finantskriisi vastu saame Stoltenbergi sõnutsi seista rohkem avatud kaubavahetusega.

Ansip ütles Norra ajakirjaniku küsimusele vastates, et Eesti on väga rahul oma otsusega eurotsooniga liituda, kuna välisinvestorid olid mures Eesti krooni devalveerimise pärast, kuid nüüd julgevad nad siia investeerida. Samuti toetab euro teiste liikmesriikidega kauplemist.