VTB president ja juhatuse esimees Andrei Kostin tutvustas Kudrinit kui Peterburi ülikooli kunsti- ja humanitaarteaduskonna dekaani, ütles üks kohtumisel osalenu Interfaxile.

Eksminister ütles oma tulevikuplaanidest rääkides, et kavatseb esialgu aja maha võtta ja paari kuu pärast otsustada, mida ta edasi teeb, vahendab BNS.

Mitmed investorid avaldasid arvamust, et ta naaseb valitsuse teenistusse. "Ta on ainus, kes saab aru, mis on eelarvepuudujääk. Kõik ülejäänud isegi ei mõtle sellest," ütles üks.

"Kui Kudrin naaseks tulevikus keskpanga juhi või peaministrina, oleks mõlemad meie jaoks positiivsed variandid," sõnas ta.

Kudrini isiku kõrval arutati kohtumisel ka Venemaa eelarvepoliitikat ja investeerimisvõimalusi.

Endine rahandusminister ütles, et näeb suuri ohte eelarvele. "Kui mõne kuu eest uut eelarvet koostati, ei võetud Euroopa võlakriisi arvesse. Neid riske arvesse võttes on (Venemaa) majanduskasv oodatust veelgi halvem," tsiteeris üks osavõtja Kudrinit.

Venemaa peaks Kudrini arvates hoidma võlataseme madala, sest tugev sõltuvus naftahindadest seab ta suuremasse ohtu kui teiste arenenud riikide majandused. Naftahind on praegu tipus, kuid peaks lähemal ajal langema hakkama, prognoosis Kudrin.