USA majandusanalüütikud võtsid sõna Buenos Airese hotellis Four Season toimunud konverentsil neljapäeval. Nende poolt edastatud aruandes asub Argentina majandusliku usaldusväärsuse poolest Lõuna Ameerikas eelviimasel kohal.

Wall Street firma Moody's analüütikute sõnul on Argentina väisinvestorite jaoks hetkel liialt riskantne valik.

Reedene La Nacion lisab, et aastal 2009 tõstis Moody's kaheteistkümne Ladina-Ameerika regiooni investeerimisreitingut, välja arvatud Argentina ja Mehhiko.

Argentina president Cristina Kirchneri sõnul tähendab aga Wall Street firma poolt antud reiting riigi jaoks vähe ning ta jätkab propagandistlikku joont, teatades argentinlastele, et hoolimata rahvusvahelise firma poolt pandud majanduslikule diagnoosile, on Argentina jätkuvalt maailmale eeskujuks.

La Nacion ajalehe sõnul esines President Kirchner samas hotellis kolm kuud tagasi juulis. Siis kutsus President Kirchner konverentsi käigus kohalikke ärimehi oma riiki investeerima ning jätkas ebareaalset juttu riigi majanduslikust tugevusest ning välisinvestorite kasvust.

USA analüütikute sõnul on aga Argentina üheks suurimaks probleemiks majandusaruannete ning numbrite ebakorrektne edastamine (võltsimine), mis teeb välisinvestorid ettevaatlikuks.

Moody'si kategooria järgi on Lõuna-Ameerika kolm kõige usaldusväärsemat riiki äri tegemiseks Tsiili, Mehhiko ja Brasiilia, mis kuuluvad gruppi A. Grupis B on riigid Columbia, Peru, Costa Rica, Panama ja Uruguay. Gruppi C kuuluvad Boliivia ja Venetsueela ning viimases grupis D on Argentina ja Ecuador.