„Eesti töötukassa ja Eesti haigekassa kuulutamine Eesti parimateks avaliku sektori asutusteks on märk sellest, et sotsiaalpartnerite otsustusõigusega kaasamine sotsiaalkindlustusorganisatsioonide juhtimisse on ennast tõestanud. Mul on ka hea meel, et sotsiaalpartnerite panus kassade nõukogus ei ole jäänud märkamata ka rahandusministeeriumi kõrgetel ametnikel,” ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Tarmo Kriis on töötukassa nõukogu liige alates 2001. aastast ja haigekassa nõukogu liige aastatel 2004–2011. Tööandjate keskliidule kuulub mõlema organisatsiooni nõukogus 1/3 suurune esindatus. Viimastel kuudel on sotsiaalpartnerite ja rahandusministeeriumi vahel puhkenud terav vaidlus töötukassa ja haigekassa reservide võõrandamise küsimuses riigi kontsernikonto koosseisu. Tööandjate keskliit on väljendanud vastuseisu sellisele kavale, kuna see ei ole töötukassa ja haigekassa arengu huvides.

Eesti haigekassa, Eesti töötukassa ning maksu- ja tolliamet võitsid üle 200 töötajaga asutuste hulgas avaliku sektori kvaliteediauhinna „Arenev riigiasutus 2011“ konkursi, mille eesmärk on tõsta riigi ja kohalike omavalitsuse asutuste toimimise taset ja teadlikkust juhtimiskvaliteedi põhimõtetest.

Konkurss lähtus Euroopa Liidu avalikus halduses kasutatavast enesehindamise mudelist CAF (Common Assessment Framework). Asutuste hindamiseks moodustati 70 era- ja avaliku sektori vabatahtlikust 15 meeskonda. Lõpliku otsuse tegi žürii, kuhu kuulusid rahandusministeeriumi, justiitsministeeriumi, siseministeeriumi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, Eesti Kvaliteediühingu ja Tallinna Tehnikaülikooli kvaliteeditehnika ja metroloogia õppetooli esindajad.

Tööandjate keskliit esindab 1500 Eesti tööandja huve suhetes seadusandliku võimu, täitevvõimu ja ametiühingutega.