“See väide ei vasta tõele ning on käsitletav püüdena SA Tallinn 2011 mainet kahjustada. Euroopa kultuuripealinna aasta elluviimiseks loodud sihtasutuse ja selle 251 projektipartnerile eraldatavate sihttoetuste kasutust kontrollitakse väga põhjalikult nii organisatsioonisiseselt kui ka mitme hilisema revisjoni käigus,” teatas SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Andri Maimets.

Lisaks süüdistab Lepp SA Tallinn 2011 selles, et justkui soovides hoiduda avalikust hankest nimetas organisatsioon end sündmuse toetajaks, mitte tellijaks. “See väide ei vasta samuti tõele, sest SA Tallinn 2011 on peaaegu kõigi kultuuripealinna programmis oleva 251 sündmuse toetaja, mitte tellija. Meie usaldame kõiki kultuuripealinna partnereid ega sekku ühegi projekti loomeprotsessi. Küll aga on loomulik, et paljud kultuurisündmused, sh ka „Vabaduse laul“ võivad loomeprotsessis ideest teostuseni erinevatel põhjustel muutuda,” selgitas Maimets.  

Niisamuti on eksitav artikli autori loetelu sündmuse korraldajatest, kinnitab sihtasutus. Sündmuse korraldajateks olid OÜ MusicCase juht Helen Sildna, muusikajuht Jarek Kasar ja lavastaja Jaanus Rohumaa. Eesti Rahvusringhäälingu töötajad sündmuse loomisel ja programmi koostamisel ei osalenud.

Ka ei tugine teleprodutsent argumenteeritud analüüsile, väites, et meedia on „Vabaduse laulu“ enam-vähem üksmeelselt läbikukkunuks tunnistatud. Selle vastu räägib mitu sündmust soosinud Eesti ajakirjanduses ilmunud artiklit ja arvamusliidrite hinnangut (sh kultuuriminister Rein Lang, laulja Tõnis Mägi, saatejuht Reet Linna, pankur ja ühiskonnategelane Indrek Neivelt, kultuurikriitik Berk Vaher jpt).