Anni Arro rääkis Delfile, et tema hinnangul ei peaks ajateenistus kohustuslik olema, küll aga võiks see võimalus soovijatele olla.

„Me elame niikuinii nii demokraatlikus riigis ja minul isiklikult pole midagi selle vastu, kui keegi tahab minna ja füüsiliselt väga rasket tööd teha,” sõnas Arro, et kätt ajateenistusse soovivatele naistele ette panna pole põhjust.

Samas ei meenu Arrole tema tutvusringkonnast ühtki naist, kes aega teenida igatseks, samuti ei ole seda soovi tal endal. „Inimesed on väga erinevad, mina näiteks ei tahaks minna. Minu tuttavad on ka kõik nii naised, et nemad ei läheks,” arvas Arro.

Küll tunnistas Arro, et kaitseväes ajateenimine teeks naise igatepidi tugevamaks ja annaks distsipliinitunnetust. Plussid ajateenimisel oleks naiste jaoks ühesõnaga samad kui on meestel.

Samas peaksid naised Arro hinnangul ilmselt rohkem vaeva nägema. „Füüsiliselt on mehe muskel ja naise muskel väga erinev,” sedastas Arro, „kindlasti oleks see naisele füüsiliselt raskem.”

„Kas vahet tehakse, seda ma ei tea, aga naised ja mehed ei saa kunagi 100 protsenti võrdsed olla, sest nad on loodud erinevad. Kindlasti tuleks ette raskusi, sest režiim on loodud meestele. Sellepärast mina ei lähekski,” märkis Arro.