Kohus leidis, et kuritegude raskust arvestades on maksimaalse karistusmäära rakendamine igati õigustatud. Ka prokurör Toomas Liiva nõudis Burkevitšile eluaegset vangistust, teatas BNS.

Burkevitšist saab kohtuotsuse jõustumise järel 38. eluaegne kinnipeetav.

Süüdistuse kohaselt tungis 59-aastane August Burkevitš mullu 16. septembril omakasu motiivil Tartu vallas Vedu külas elava 77-aastase naise elumajja, kus lõi teda korduvalt kangiga vastu pead. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kuriteo jälgede varjamiseks süütas kurjategija eramu põlema.

Pärast seda läks ta Kobratu külas asuvasse eramajja, kust ta oli üheksa kuud tagasi raha röövinud. Süüdistuse kohaselt tungis ta kallale 83-aastasele perenaisele ning lõi teda kirvega, mille tagajärjel naine suri. Seejärel otsis mees raha ja väärtasjade leidmiseks maja läbi ning lõpuks süütas selle põlema. Samalt naiselt röövis kurjategija ligi 7000 krooni ka 2009. aasta detsembris.

Politseinikud pidasid August Burkevitši tapmistes kahtlustatavana kinni juba 32 tundi hiljem.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Toomas Liiva sõnul tunnistas mees end kohtueelse menetluse käigus kahe naise tapmises süüdi.

Augustit süüdistatakse ka motorolleri varguses ja inimese kehalises väärkohtlemises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuur ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

August Burkevitš on varem erinevate kuritegude eest kohtu ees olnud 12 korda.