Ida-Eesti päästekeskus teatas, et eile kell 12 laekus häirekeskusele teade, et Kadrina vallas Udriku külas leiti metsa seest tünn valge pulbriga.

Päästjad teatasid tünnist keskkonnainspektsioonile, märgistasid tünni ning andsid sündmuse üle keskkonnainspektsioonile.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul kinnitas Delfile, et päästeamet teatas eile, et on leitud tünn valge pulbriga, mille peale mindi kohapeale asja kontrollima.

"Meie inspektori ja ka päästjate arvates võis olla tegemist lubjaainega, aga aine täpseks kindlakstegemiseks võeti proov, mis saadeti täna laborisse," sõnas Tuul.

"Täna käis kohal Kadrina valla keskkonnaspetsialist ja vald korraldas tünni viimise Kadrina jäätmejaama. Kui laborist on vastus käes, siis saame öelda, mida tünnis oleva ainega ette võtta ehk kuidas seda käidelda," lisas Tuul.

Tuul märkis, et metsa alla oli viidud ka muid jäätmeid - riideid ja majapidamisest pärineda võivaid esemeid. Keskkonnainspektsioon alustas seoses jäätmete metsa alla viimisega menetluse.