Ümarlaua kutsus kokku ametiühingute keskliit, mille esimehe Harri Taliga sõnul on ametiühingud ja tööandjad täna kindlalt seda meelt, et valitsuse kava hakata kasutama töötutele ja arstiabi vajajatele kogutud raha muudel eesmärkidel ei ole riigi rahaprobleemile õige lahendus.

„Tahame selgitada riigikogu fraktsioonide esindajatele, milliseid ohte me selle sammuga kaasnemas näeme ning käia erakondadele välja ka meie silmis igati mõistlikud alternatiivid reservide sundvõõrandamise kavale,“ ütles Taliga.

Ümarlaua arutelu algab Rahvusraamatukogu kuppelsaalis kell 10.00 ning seal osalevad Harri Taliga ametiühingute keskliidust, Tarmo Kriis tööandjate keskliidust, Taavi Rõivas Reformierakonnast, Annely Akkermann Isamaa ja Res Publica Liidust, Eiki Nestor Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja Rainer Vakra Keskerakonnast.

Üritust modereerib Ainar Ruussaar ning otseülekannet ümarlaualt on võimalik jälgida ERR uudisteportaalis

Ametiühingute Keskliit algatas veebilehel www.kaitseomaraha.ee kampaania, mille raames saavad inimesed kinnitada oma allkirjaga, et nad ei ole nõus loovutama nende maksetest kogutud töötu- ja haigekassa reserve valitsusele. Lisaks koguvad ametiühinguaktivistid allkirju laupäeval Eesti eri linnades kaubanduskeskustes ja tänavatel.